Οδοιπορικό στα αιολικά της Αργολίδας: όρη Δίδυμο και Αδέρες, 12-13/9/21. (video)

Ανεβήκαμε στα όρη Αδέρες και Δίδυμο γιά να καταγράψουμε τα αιολικά πάρκα και το οπτικό τους αποτύπωμα στο Περιβάλλον. Εννοείται ότι το αρνητικό αποτύπωμα των αιολικών δεν είναι μόνον οπτικό, αλλά αυτό είναι μείζον και ευρύ θέμα με το οποίο καταπιανόμαστε σε άλλες αναρτήσεις.

Λόγω νεφώσεων δυστυχώς ο φωτισμός δεν ήταν καλός, οπότε παρακαλούμε γιά την κατανόησή σας γιά τη μάλλον χαμηλή ποιότητα του βίντεο.

Είναι εμφανές τόσο το βαρύ οπτικό αποτύπωμα των ίδιων των ανεμογεννητριών – και ιδίως όταν είναι σε κορυφογραμμές οπότε και είναι ορατές από παντού, όσο έντονη είναι και η παρουσία το οδικού δικτύου που ανοίχθηκε γιά τα αιολικά.

Η βιομηχανοποίηση του Περιβάλλοντος είναι προφανής, και οι απορρέουσες καταστροφές θα γίνονται όλο και πιό αισθητές. Μερικές απ’ αυτές περιλαμβάνουν την αλλοίωση των λεκανών απορροής ομβρίων με αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα (βλέπε π.χ. πλημμύρες στη Σάμη Κεφαλλονιάς, https://bit.ly/3EjApur), την αλλοίωση του υδροφόρου ορίζοντα, την πρόσβαση λόγω νέων δρόμων σε μέχρι τώρα απροσπέλαστα σημεία του βουνού (π.χ. σε λαθροκυνηγούς), την παρεμπόδιση πτήσεων από πυροσβεστικά αεροπλάνα σε περίπτωση πυρκαγιάς σε βουνό με αιολικά, και πάμπολλα άλλα παραδείγματα.

Η σειρά αναρτήσεων σχετικό με το εν λόγω οδοιπορικό στο Δίδυμο και τις Αδέρες θα συνεχισθεί με περισσότερα clips και φωτό, τόσον εναέρια όσο και επίγεια.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *